Шпановић: Могла сам и више од бронзе

Ивана Шпановић, која је у недељу бронзаној медаљи са СП у Москви придодала медаљу истог сјаја са дворанског шампионата планете у Сопоту, истиче да је очекивала више. Тренер и ја смо имали велике амбиције... Себи сам створила притисак да морам да урадим нешто велико. За то велико сам дефинитивно била спремна, али очигледно није био мој дан, рекла је српска атлетичарка.

Српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да је задовољна освојеном бронзаном медаљом на Светском дворанском првенству у Пољској, иако је желела више.

"Ипак сам задовољна оним што сам остварила. Тренер и ја смо имали велике амбиције... Себи сам створила притисак да морам да урадим нешто велико. За то велико сам дефинитивно била спремна, али очигледно није био мој дан", рекла је Шпановић.

"На дан финала сам се појавила као апсолутни фаворит. Дошла сам на такмичење са резултатом 6,92, могла сам доста", додала је она.

Шпановић је у финалу скока у даљ на дворанском првенству света у пољском
граду Сопоту освојила бронзану медаљу са прескочних 6,77 метара, чиме је постала прва жена у историји Србије која је освојила медаљу на првенствима у дворани.

Тим такмичењем је зимска сезона завршена за Ивану Шпановић, која је истакла да је од маја очекује неколико важних такмичења, међу којима Европско првенство и митинзи Дијамантске лиге, те ће, како је рекла, "моћи да докаже да је у светском врху".

Њен тренер Горан Обрадовић је најавио да ће наставити да раде и "да ће покушати да се на следећим такмичењима приближе тој магичној цифри од седам метара".

Председник Атлетског савеза Веселин Јевросимовић је нагласио да је ово трећа медаља атлетичара Србије за пола године на великим такмичењима.

"Било је право задовољство гледати Ивану. Показала је од самог старта да је озбиљан кандидат за медаљу, имала је сјајну серију без иједног преступа, показала је свима да је велики атлетичар", рекао је Јевросимовић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић пожелео је Ивани Шпановић да на предстојећим великим такмичењима настави у истом ритму.

"Ивана обара све рекорде. Желим да их обара и у будућности. Види се да је разочарана и ја је као спортиста разумем. Спортисти увек иду на најсјајнију медаљу, али је ово историјски успех", рекао је Удовичић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво