Нова светска бронза за Ивану Шпановић!

Ивана Шпановић освојила је треће место у скоку у даљ на дворанском Светском првенству у пољском Сопоту. Српску атлетичарку је на подијум одвео резултат идентичан оном из квалификација - 6,77 метра. Пресрећна сам због још једне освојене медаље, истакла Шпановићева.

Ивана Шпановић је, поновивши скок из квалификација од 6,77 метра, освојила бронзану медаљу у скоку у даљ на Светском првенству у дворани.

Српска атлетичарка је најбољи резултат остварила у последњој, шестој серији, чиме је дошла до друге бронзе у шест месеци, након што је била трећа у Москви на Светском првенству на отвореном.

Злато је отићло Францускињи Елојз Лесије, која је скочила 6,85 метра, док је сребрна била Катарина Џонсон-Томпсон, и то скоком од 6,84 метра.

Сам ток финала у скоку у даљ на СП у пољском Сопоту није донео превише узбуђења, јер су се освајачице медаља већ на старту одвојиле од конкуренције. На крају, Британка Шара Проктор, која је била главна конкуренткиња Ивани Шпановић за место на постољу, заостала је девет центиметра за Српкињом.

Треба истаћи да ни сама Шпановићева није била најзадовољнија оствареним резултатом, јер је на Балканском првенству, пре две недеље, скочила свој рекорд - 6,92 метра.

Наредна медаља још сјајнија

Ивана Шпановић сматра да је на добром путу да се са наредног великог такмичења врати са још сјајнијим одличјем.

"Пресрећна сам због још једне медаље освојене на светским првенствима, и знам да смо на добром путу да се са следећег великог такмичења вратим са још сјајнијим одличјем", рекла је Шпановићева одмах након такмичења.

Тренер српске атлетичарке Горан Обрадовић истиче да је освајање бронзане медаље велики успех и за њу и српску атлетику.

"Имала је проблем са доскоком у финалу, али, на срећу, Ивана је толико физички спремна и јака да је и поред тога освојила бронзану медаљу", навео је Обрадовић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво