Читај ми!

Почело суђење Писторијусу

Суђење 27-годишњем јужноафричком параолимпијском атлетичару Оскару Писторијусу, оптуженом за убиство његове девојке Риве Стинкамп, почело у Преторији. Ако буде осуђен за убиство с предумишљајем, прети му 25 година затвора. Судија ће донети пресуду, пошто у Јужној Африци нема суђења пред поротом.

Мајка убијене девојке Џун Стинкамп дошла је у судницу како би присуствовала почетку суђења, пошто је раније изјавила да оптуженог хоће да "погледа у очи".

Она је у интервјуу за Преторија њуз раније рекла да жели да Писторијуса "стварно погледа у очи и сама види истину о томе што је он урадио Риви".

"Шта год да суд одлучи на крају овог суђења, ја ћу бити спремна да му опростим... Али, прво желим да га натерам да погледа у мене, Ривину мајку, и види бол и патњу коју ми је приредио. Осећам да ми је то потребно", рекла је Џун Ситкамп.

Према наводима локалних медија, она ће седети поред Писторијусове породице, а његова сестра стигла је у судницу сат времена пред почетак суђења.

У судницу су такође стигли и новинари, адвокати и безбедносни званичници, а за суђење влада велико интересовање јавности.

Почетак суђења означава почетак новог драматичног поглавља у животу Писторијуса, атлетичара којем су ампутиране обе ноге, а који је учествовао у Олимпијским играма у Лондону и постао светска звезда пре него што је убио своју девојку.

Он је прошле године пред судом рекао да је грешком убио своју девојку, пошто је мислио да се ради о провалнику. Тужилаштво је оптужило 27-годишњег атлетичара за убиство с предумишљајем.

Писторијус је хицима из пиштоља погодио своју девојку у главу и у руку.

Ако буде осуђен за убиство с предумишљајем, њему прети 25 година затвора. Судија ће донети пресуду, пошто у Јужној Африци нема суђења пред поротом.

Писторијус, који трчи помоћу протеза од угљеничних влакана, први је атлетичар коме су ампутиране обе ноге до колена, а који је учествовао на Светском првенству и Олимпијским играма. Он је на Олмпијским играма у Лондону 2012. стигао до полуфинала трке на 400 метара.

Писторијус је најуспешнији спринтер параолимпијац. Био је шампион на Параолимпијским играма 2004, 2008. и 2012. године у тркама на 100, 200 и 400 метара и у штафети 4x100 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво