Читај ми!

Писторијус, пољупци и лубенице...

Приказани снимци на којима се Оскар Писторијус и Рива Стенкамп смеју, ћаскају и љубе у једној робној кући неколико дана пре него што је најуспешнији спринтер параолимпијац упуцао своју девојку. Такође, приказан је и снимак на којем Писторијус пуца у лубенице.

Телевизијска мрежа "Скај њуз" приказала је снимак најуспешнијег светског параолимпијца, јужноафричког атлетичара Оскара Писторијуса како љуби своју девојку неколико дана пре убиства за које је оптужен.

Снимак показује Писторијуса и Риву Стенкамп у једној великој робној кући у Преторији, десет дана пре убиства, које се догодило на Дан заљубљених прошле године.

Сигурносне камере тржног центра показују пар како бира намирнице, ћаска и смеје се. У једном тренутку је Писторијус пољубио своју девојку.

"Скај њуз" је јуче приказао други снимак на којем атлетичар вежба пуцање из ватреног оружја у једној стрељани и то неколико месеци пре убиства, а приказан је и снимак на којем Писторијус пуца у лубенице и смеје се.

Суђење Писторијусу почиње у понедељак у Преторији. Он је прошле године пред судом рекао да је грешком у кући убио своју девојку, хицима из пиштоља у главу и руку, пошто је мислио да је провалник. Тужилаштво је оптужило 27-годишњег атлетичара за убиство с предумишљајем.

Уколико буде осуђен за убиство с предумишљајем, Писторијусу прети 25 година затвора. Судија ће донети пресуду, пошто у Јужној Африци нема суђења пред поротом.

Писторијус, који трчи помоћу протеза од угљеничних влакана, први је атлетичар коме су ампутиране обе ноге до колена а који је учествовао на Светском првенству и Олимпијским играма. Он је на Играма у Лондону 2012. стигао до полуфинала трке на 400 метара.

Писторијус је најуспешнији спринтер параолимпијац. Био је шампион на Параолимпијским играма 2004, 2008 и 2012. године у тркама на 100, 200 и 400 метара и у штафети на 4x100 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара