Писторијус: Ривино убиство је ужасна несрећа

Оскар Писторијус, најуспешнији светски параолимпијац и некада један од највећих глобалних спортских идола, први пут је јавно проговорио о убиству своје девојке Риве Стенкамп. "Губитак Риве и трауму коју сам доживео тог дана ћу носити у себи до краја живота", рекао је Писторијус поводом годишњице убиства.

Најуспешнији светски параолимпијац, јужноафрички атлетичар Оскар Писторијус, изјавио је да је тужан што је пре годину дана у својој кући у Преторији убио своју девојку Риву Стенкамп.

Писторијус се огласио саопштењем поводом годишњице убиства, а уочи почетка суђења, које је заказано за 3. март.

"Нема речи које би на прави начин могле да искажу моја осећања о ужасном инциденту који је погодио све који су истински волели и воле Риву", навео је Писторијус у саопштењу.

Писторијус је прошле године пред судом рекао да је грешком убио своју девојку, пошто је мислио да је провалник. Тужилаштво је оптужило 27-годишњег атлетичара за убиство с предумишљајем. Он је хицима из пиштоља Стенкампову погодио у главу и руку.

"Бол и туга, посебно Ривиних родитеља, породице и пријатеља испуњавају ме тугом. Губитак Риве и трауму коју сам доживео тог дана ћу носити у себи до краја живота", рекао је Писторијус.

Писторијус се до сада није оглашавао у медијима, а то је, уместо њега, чинио његов ујак Арнолд.

Мајка убијене девојке Џун Стенкамп планира да присуствује суђењу у Преторији, а до сада ниједан члан њене породице није присуствовао претходним саслушањима.

Писторијус, који трчи помоћу протеза од угљеничних влакана, први је атлетичар коме су ампутиране обе ноге до колена, а који је учествовао на Светском првенству и Олимпијским играма. Он је на Играма у Лондону 2012. стигао до полуфинала трке на 400 метара.

Писторијус је најуспешнији спринтер параолимпијац. Био је шампион на Параолимпијским играма 2004, 2008 и 2012. године у тркама на 100, 200 и 400 метара и у штафети на 4x100 метара.

Он се суочава са могућом казном доживотног затвора, а пресуду ће донети судија, пошто у Јужној Африци нема суђења пред поротом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије