Читај ми!

Допинг скандал не јењава

Италијанска полиција претресла собе јамајчанских атлетичара и запленила допинг средства. Адидас суспендова спонзорски уговор са Тајсном Гејом. Лађи Дукур, бивши шампион света, изјавио да је познато да поједини атлетичари користе недозвољене супстанце.

Допинг скандали не престају да дрмају "краљицу спортова". Италијанска полиција претресла је хотелске собе у којима су одсели јамајчански спринтери Асафа Пауел и Шерон Симпсон који су били позитивни на забрањене супстанце.

Шеф полиције у Удинама Антонио Писапија рекао је за Асошиејтед прес да су собе у којима су атлетичари и кондициони тренер Кристофер Ксуереб одсели претресане и да су допинг средства заплењена.

Писапија је прецизирао да за сада није јасно да ли су допинг средства била илегална.

Пауел и Симпсон су били позитивни на шампионату Јамајке прошлог месеца на стимуланс оксилофрин.

Писапија је нагласио да није било хапшења током рације и да за сада нико није под истрагом.

Јамајчански атлетичари тренирају у Лињану већ годинама.

Са друге стране, компанија "Адидас" суспендовала је спонзорски уговор са америчким спринтером Тајсоном Гејом, који је на тестирању ван такмичења у недељу био позитиван на допинг.

"Шокирани смо најновијим вестима и упркос претпоставци невиности, док се не докаже супротно, наш уговор са Тајсоном је привремено суспендован", каже се у саопштењу "Адидаса".

По важећем угвору, Адидас може да раскине уговор са спортистом "уколико је поседовао допинг супстанце, или био позитиван на њих".

Бивши светски шампион на 110 метара с препонама Француз Лађи Дукур изјавио је данас да није изненађен позиотивним допинг налазом Американца Тајсон Геја.

"У суштини, сви знају да неки спортисти не пију само воду", рекао је Дукур повлачећи паралелу са бициклизмом.

Он је додао да је атлетика "спорт са две брзине, са две групе спортиста".

"Има атлетичара који трце и залажу се, а има оних који би пречицом да дођу до циља", река је Дукуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара