Читај ми!

Допинг скандал у атлетици

Тајсон Геј "пао" на допинг тесту. Никада намерно нисам узимао недозвољене супстанце, јецајућим гласом рекао Геј новинарима. На Јамајци пет атлетичара позитивно на недозвољене супстанце. Међу њима Асафа Пауел и његова колегиница из репрезентације Шерон Симпсон. Усеин Болт није међу њима, пише светска штампа.

На помолу је нова допинг афера. Највећа од случаја Ленса Армстронга. Али, овај пут у атлетици.

Амерички атлетичар Тајсон Геј био је позитиван на допинг тесту и неће учествовати на Светском првенству у Москви. Геј није открио на коју је супстанцу позитиван, већ је само рекао да га је Америчка антидопинг агенција обавестила у петак да је његов узорак позитиван.

"Никада намерно нисам узео никакву забрањену супстанцу. Једноставно сам поверио своју каријеру некоме и тај ме изневерио", рекао је Геј јецајући у телефонском разговору, преносе амерички медији. 

Геј каже да ће ускоро тражити и "Б" узорак, а уколико и он буде позитиван Геју прети двогодишња суспензија.

Геј се, после борбе са повредама, ове године вратио у форму и победио на државном првенству САД на 100 резултатом 9,75 секунди. Амерички спринтер је прошле године освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Лондону у штафети 4x100 метара, док је на светском првенству у Осаки 2007. године освојио злато на 100 и 200 метара.

Истовремено, нешто јужније у Јамајци, пет спринтера је "пало" на тесту. Међу тих пет није Усеин Болт, тврде светски медији, али зато јесте бивши светски рекордер у на 100 метара Асафа Пауел, као и његова колегиница из репрезентације Шерон Симпсон, потврдио је агент тих двоје атлетичара Пол Дојл.

Дојл је саопштио да су Пауел и Симпсон били позитивни на забрањени стумуланс оксилофрин за време националног првенства и да су тек недавно обавештени о допинг прекршају.

Пауел је помогао штафети Јамајке да освоји златну медаљу на 4x100 метара на Олимпијским играма 2008. у Пекингу, а био је светски рекордер на 100 метара, пре него што је раније исте године рекорд оборио његов земљак Усаин Болт.

Симпсон је освојила олимпијско злато у штафети 4x100 метара 2004, и сребро 2012, а била је олимпијска вицешампионка на 100 метара 2008. године.

Најновија допинг афера међу атлетичарима Јамајке долази месец дана након што је олимпијска шампионка Вероника Кембел-Браун била позитивна на забрањени диуретик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара