Читај ми!

Европско злато за Амелу Терзић

Амела Терзић је триумфовала у трци на 1.500 метара на Европском првенству за млађе сениоре. Терзићева је, са временом 4:05,69, поставила лични, национални и рекорд шампионата. Ово је друго злато за Србију у Финској.

Српска атлетичарка Амела Терзић освојила је златну медаљу у трци на 1.500 метара на Европском првенству за млађе сениоре у у Тампереу.

Амела Терзић је стазу претрчала за четири минута, пет секунди и 69 стотинки, што је њен нови лични рекорд, национални рекорд и рекорд шампионата.

Тим резултатом она је испунила и норму за Светско првенство које ће се одржати у Москви од 10. до 18. августа.

"Јако сам срећна. Дан пред трку сам имала неких потешкоћа са задњом ложом, али сам на дан финала била спремна и трчала сам храбро. Још увек нисам свега свесна, али сам презадовољна трком и мојим резултатом", изјавила је Амела Терзић.

Она је тако освојила своју десету медаљу на највећим европским и светским такмичењима, а првакиња континента постала је четврти пут.

Она је поправила рекорд Србије за 79 стотинки, пошто претходно најбоље време Марине Мунћан износило четири минута, шест секунди и 48 стотинки.

Друго место и сребрну медаљу на данашњој трци освојила је Немица Корина Харер (4:07.71), док је бронза припала Лори Маир из Велике Британије (4:08.19).

Честитке из државног врха

Председник Србије Томислав Николић честитао је Амели Терзић освајање златне медаље.

"Драга Амела, нема лепшег украса на девојачком врату од златне медаље освојене посвећеним и истрајним радом у конкуренцији вршњакиња које тренирају у далеко бољим условима. Победила си за своју земљу срцем и срца грађана Србије испунила поносом и радошћу. Честитам ти и на злату и на рекордима! Биће их још", наводи се у честитки Николића.

Премијер Ивица Дачић такође је честитао младој атлетичарки.

"У име Владе Републике Србије и у своје име искрено Вам честитам победу на првенству Европе и обарању рекорда. Учинили сте Србију поносном. Желим Вам још много успеха", наводи се у честитки премијера Дачића.

Честитке су стигле и од министарке омладине и спорта Алисе Марић.

"Сјајном победом и одличним резултатом од 4:05,69 минута у финалној трци, којим сте поставили лични, национални и рекорд првенства, показали сте да сте у изванредној форми и да Ваше време тек долази", наводи се у поруци министарке омладине и спорта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара