Читај ми!

Геј у Лозани изазвао Болта

Бивши светски шампион, амерички спринтер Тајсон Геј, победио је у трци на 100 метара на митингу Дијамантске лиге у Лозани са временом 9,79 секунди, што је други најбољи резултат у тој дисциплини ове године у свету. Американац је претходно истрчао 9,75 секунди на националном првенству.

Геј (30) је потврдио одличну форму пет недеља уочи првенства света у Москви и извршио додатни притисак на светског рекордера, Јамајчанина Усаина Болта, који ће у суботу у Паризу трчати на 200 метара.

Американац је дуго био у сенци Болта, двоструког олимпијског шампиона, а сада жељно очекује окршај на светској смотри у Москви.

"Осећам се добро и мислим да имам велике шансе против било кога", казао је Геј после одличне трке у Лозани.

Четворица спринтера трчала су испод 10 секунди, а иза Геја кроз циљ су прошли Јамајчанин Асафа Пауел (9,88), Американац Мајкл Роџерс (9,96) и Ким Колинс из Сент Китса и Невиса (9,97).

Одличан резултат постигао је Украјинац Бохдан Бондаренко у скоку у вис, запретивши да би могао да сруши 20 година стар светски рекорд Кубанца Хавијера Сотомајора (2,45). Бондаренко је летвицу прескочио на висини од 2,41 метара и за чак пет сантиметара надмашио свој претходни најбољи резултат, прошле недеље у Бирмингему.

"Не могу да објасним овакав напредак. То је једноставно фантастично за мене", изјавио је 23. годишњи Украјинац.

Олимпијска шампионка у бацању диска, Хрватица Сандра Перковић, победила је с најбољим резултатом сезоне (68.96 метара) и оборила рекорд митинга стар 23 године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара