Читај ми!

Дудаш доводи светску елиту у Нови Сад

Спектакл у најави. Најбољи српски десетобојац Михаил Дудаш, у жељи да своју дисциплину приближи публици у Србији, одлучио је да организује егзибиционо такмичење крајем 2013. године у Новом Саду.  

У плановима младог српског атлетичара је да за ову прилику доведе највећа светска имена у десетобоју, а да у исто време прилику пружи и познатим личностима да се опробају у најтежој атлетској дисциплини.

"Радимо на организацији такмичења, које ће бити у Новом Саду у децембру. Надамо се да ће, по неким нашим плановима, доћи вишебојци који су међу првих 20 на свету. Још увек радимо на структури такмичења, па ћемо слати позивнице. Али, надам се учешћу великих имена и успешних спортиста", рекао је Дудаш.

Дудаш истиче да има велику мотивацију да тај десетобој постане традиционалан.

"Имам велику жељу да од десетобоја направим традицију, да сви у Новом Саду, па и шире, знају да смо у тој дисциплине стварно добри. Имамо одличан нараштај који долази, а њима бих на тај начин помогао, јер би им пут до успеха био лакши", нагласио је Дудаш.

Млади Новосађанин један је од најзаслужнијих за велику популаризацију атлетике у овој земљи, посебно после бронзе на Европском дворанском првенству у Гетеборгу, а верује да ће организација десетобоја томе још доста допринети.

"Популаризација атлетике је у току. Све бољи резултати долазе, те се све више чује за њу и буди се интересовање код људи. Организација десетобоја ће дефинитивно помоћи много у том циљу", нагласио је српски вишебојац.

Десетобојци због напорног такмичења не могу да одмере снаге између себе више од три-четири пута годишње, а Дудаш на то овако гледа:

"Код десетобојаца је проблем недовољних прилика за такмичење манифестован кроз финансије, прилике за остваривање норме и још неких ствари. Чар тога је та да знаш да имаш само једну или две прилике да успеш".

Дудаш је пре неколико месеци постављен на место председника Савеза за школски спорт Војводине, а недавно је одржано и прво такмичење са њим на челу организације.

"Прво такмичење је протекло феноменално. Деца су уживала и то је уз статистику наш највећи добитак. Поред тога, главни покровитељ, покрајински секретаријат, нас је похвалио да смо организовали такмичење на високом нивоу. Заиста ми је драго да сам на првој активности коју смо имали показао да умем то да радим како треба. Наравно, сарадници су били и више него добри, те им се и овом приликом захваљујем", истакао је Дудаш.

Већ неколико месеци сви љубитељи атлетике могу да се упознају са десетобојем и преко Дудашове Гоогле Плаy апликације, која одлично напредује.

"Апликацију је скинуло преко 500 људи, али полако и сигурно се број повећава. Надам се да ће бити доста употребе те апликације током Светског првенства у Москви за месец и по дана",  закључио је млади Новосађанин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара