Читај ми!

Дудаш спреман за сезону

Најбољи српски десетобојац Михаил Дудаш провео је четири недеље у Африци, на припремама за предстојећу летњу сезону, чија ће круна бити првенство света у Москви у августу. Веома сам задовољан припремама. Драго ми је што смо успели да све тренинге одрадимо на високом нивоу – истакао је Дудаш.

Он је током припрема посебан акценат ставио на бацачке дисциплине.

"Провели смо тамо четири недеље и сада је време да се будимо за сезону, јер такмичења крећу већ од следећег викенда", рекао је Дудаш.

Он је нагласио да се припремао са Татјаном Јелачом и њеним тренером Ђорђићем, који су му помогли да побољша резултате у бацачким дисциплинама.

Ово није први пут да се млади српски атлетичар, освајач бронзане медаље на дворанском првенству Европе у Гетеборгу, определио да припреме одради у Африци, а разлог за поновни одлазак тамо су сјајни услови за тренинге.

"Услови су били феноменални. Са сигурношћу могу да кажем да су међу најбољима на свету. Заиста ми је помогло и то што смо тренирали на трави јер ми се нису појавили проблеми са тетивама", нагласио је Дудаш.

Дудаш је имао прилику да дели стазу са јужноафричким десетобојцем Вилијемом Кортценом.

Иако је главни циљ припрема у Африци био да се што боље спреми за наставак сезоне, Дудаш је успео мало да се опусти.

"Поред тренинга, ишли смо у посету лавовима и то је било једно сјајно искуство. Викенд после је био организован сафари, али сам одлучио да не одем, због дужине пута. Ако ме неко буде питао следећи пут која су одрицања у атлетици, дефинитивно ћу поменути ту ситуацију", рекао је у шали најбољи српски десетобојац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара