Читај ми!

Све спремно за маратон

Београдски маратон стартује у недељу 10 сати у Булевару краља Александра, циљ је код хотела "Москва". Маратон отварају Карл Луис, Ивица Дачић, Венсан Дежер и Саша Ђорђевић.

Традиционални Београдски маратон у недељу ће, уз славног америчког атлетичара Карла Луиса, отворити премијер Србије Ивица Дачић, шеф делегације Европске уније Венсан Дежер и председник Београдског маратона Саша Ђорђевић, најавили су организатори трке.

Амбасадор Европске уније у Србији Дежер је нагласио да ће учествовати на маратону како би промовисао вредности спорта.

"Сви желимо да промовишемо вредности које спорт носи, али не само тако што ћемо обарати светске рекорде, већ тако што ћемо, примера ради, додати чашу воде другим учесницима трке и тако показати солидарност", рекао је Дежер на конференцији за новинаре у Међународном прес центру. Он је исказао саосећање и солидарност са жртвама трагичног догађаја на Бостонском маратону, када су у бомбашком нападу убијене три особе, а њих 180 повређено.

"Сви смо погођени трагедијом у Бостону. Трчањем ћемо се најбоље борити против насиља", рекао је Дежер, који није могао да сакрије сузе за жртве напада у Бостону.

Једна од најбољих атлетичарки Србије свих времена Оливера Јевтић најавила је јуриш на победу на Београдским маратону, чиме би поновила успех из 2007.

"Већ ме је ухватила маратонска грозница и једва чекам старт трке. Надам се да ћу успети да тријумфујем, упркос јакој конкуренцији", рекла је Јевтићева.

Кенијац Елијуд Кируи такође је оптимиста уочи сутрашње трке и нада се да ће оправдати улогу фаворита.

"Ментално сам се припремао за ову трку и , зашто да кријем, дошао сам да победим", поручио је Кируи.

Директор Београдског маратона Дејан николић истакао је да је већ сада оборен један рекорд - по броју учесника у маратону и полумаратону.

"До сада је пријављен рекордни број тркача - њих 2.600. Оно што је посебно значајно јесте чињеница да су то углавном млади маратонци и полумаратонци", рекао је Николић.

Представница Уницефа у Србији Весна Савић Ђукић нагласила је да је Београдски маратон одлична прилика "да се заједничким снагама каже 'не' насиљу".

Београдски маратон стартује у 10 сати у Булевару краља Александра, а циљ је код хотела "Москва".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво