Карл Луис промовише Београдски маратон

Најбољи атлетичар 20. века и свакако један од најхаризматичнијих поданикa краљице спортова Фредерик Карлтон Луис ,или једноставније Карл Луис, трећи пут ће бити промотер Београдског маратона", саопштило је предузеће Београдски маратон.

Карл Луис, по многима најбољи атлетичар 20. века, биће и ове године промотер Београдског маратона. Он је претходно исту улогу имао 1994. и 2006. године.

Организатори Маратона су подсетили да је Карл Луис био позван 1994. године да отоври девети маратон, али да он тада није дошао у Београд због санкција СБ УН које су  биле на снази. Он је, ипак, и тада био промотер тог догађаја. Карл Луис је дошао у Београд 2006. године и отворио 19. Београдски маратон. 

Са девет златних медаља и једном сребрном Карл Луис најуспешнији је атлетичар свих времена на олимпијским играма, а са осам златних и по једном сребрном и бронзаном медаљом -  најуспешнији је и на светским првенствима. 

На Олимпијским играма у Лос Анђелесу 2004. поновио је подвиг Џесија Овенса из 1936. и са 23 године освојио четири златне медаље - у тракама на 100 и 200 метара, штафети четри пута 100 метара и у скоку удаљ. 

У Атланти је са 35 година на Олимпијским играма поновио је подвиг Ала Ертера и четири пута узастопно освојио титулу олимпијског шампиона у истој дисциплини - скоку у даљ. 

Луисови лични рекорди и данас би донели медаље на највећим такмичењима 9,86 на 100 м, 19,75 на 200 м, 8,87 м у скоку удаљ, а његову помоћ пожелела би свака штафета 4 x 100 метара. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво