Читај ми!

Крофорд суспендован на две године

Америчка анти-допинг агенција суспендовала је на две године олимпијског атлетског шампиона Шона Крофорда јер није обавестио надлежне о свом боравку уочи тестирања на недозвољене сусптанце. Крофордов тренер Боби Керси рекао је да је олимпијски шампион са Игара из 2004. године у трци на 200 метара, прошлог лета завршио каријеру, док Атлетски савез САД тврди да је он тек ове године послао обавештење о томе.

"Не разумем. Целе године није обуо патике за спринт. Не разумем како су дозволили да се ово догоди. То је погрешно, једног дана ће истина изаћи на видело", рекао је он.

"Особа која није тренирала целе године, ожењен човек који покушава да се брине о својој породици... И шта он добије на крају каријере - двогодишњу суспензију? Једноставно не разумем", додао је Керси.

УСАДА је саопштила да је Крофорд у три наврата за 18 месеци "пропустио да обавести надлежне о свом боравку", због чега нису могли да обаве тестове на недозвољене супстанце. Његова суспензија почела је у среду.

"Ако они дођу на мој тренинг и траже спортисту коме сам ја из неког разлога дао слободан дан, због повреде на пример, ја бих морао да их пошаљем на одређену адресу. Али, целе године нико није дошао код мене и затражио да Шон уради тест", рекао је Керси.

Последње велико такмичење на коме је Крофорд учествовао биле су државне квалификације за Олимпијске игре у Лондону, али у трци на 200 метара заузео је седмо место и није успео да уђе у тим.

Крофордов дугогодишњи агент Кимберли Холанд рекла је да је неуспешно покушавала да га убеди да настави каријеру.

"Мислила сам да добро изгледа на стази и да ће наставити, али рекао је да његово тело није као што је било пре десетак година. Боли када помислите да ће његова каријера да се заврши на овакав начин. Морамо то да променимо", рекла је она.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво