Медаља ми је променила живот

Михаил Дудаш рекао је да му је освајање бронзане медаље у седмобоју на Европском првенству у Гетеборгу променило живот. Европско првенство ми је променило живот, то (медаља) је нешто о чему сам одувек сањао. Сваки успех ме мотивише да идем још више. Надам се да ће тако и бити и убудуће, рекао је Дудаш.

Атлетски репрезентативац Србије Михаил Дудаш рекао је да му је освајање бронзане медаље у седмобоју на Европском првенству у Гетеборгу променило живот.

"Европско првенство ми је променило живот, то (медаља) је нешто о чему сам одувек сањао. Сваки успех ме мотивише да идем још више. Надам се да ће тако и бити и убудуће", рекао је Дудаш.

Најуспешнији вишебојац Србије тренутно се налази на припремама за наставак сезоне у Јужној Африци, пошто, како је рекао, тамо има најбоље услове.

"Једна од битних ствари која у Јужној Африци постоји јесте стаза која је направљена од траве, а тога у свету ретко има. Поред тога, клима је савршена и услови су на врхунском нивоу. Остајем месец дана, иако знам да то може да буде тешко пошто волим свој дом", рекао је Дудаш.

Он је рекао и да је десетобој најтежа атлетска дисциплина.

"Десетобој захтева много рада, одрицања, али даје пуно тога. Дисциплина за коју се сматра да је најтежи спорт и како кажу, онај ко победи у десетобују, незванично постаје најбољи спортиста света, 10 окршаја у два дана. Бод по бод - медаља", рекао је Дудаш.

Он је истакао да после Европског првенства у Гетеборгу није имао времена да се одмори, пошто се ближи летња сезона такмичења.

"Радили смо и по киши и по снегу, али знам да ће се труд исплатити", додао је репрезентативац Србије.

Дудаш верује да атлетика у Србији има перспективу и да добри резултати српских атлетичара, као што су Ивана Шпановић и Асмир Колашинац, могу да мотивишу децу да почну да се баве тим спортом.

"Атлетика се 'диже на ноге'. Виђам све више деце на стадиону, праве се све јачи резултати. Атлетика је леп спорт, како за професионалце, тако и за аматере и рекреативце", рекао је Дудаш.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво