Читај ми!

Срамни, кукавички чин

Жак Рог и Ламин Дијак осудили бомбашки напад на Бостонском маратону назвашивши га "ужасним, кукавичким актом".

Председниик Медјународне атлетске федерације Ламин Дијак осудио је бомбашки напад на Бостонском маратону, који је усмртио троје и повредио више од стотине људи, назвавши га "ужасним, кукавичким актом".

"Овај монструозни, кукавички чин ударац је у само срце најслободнијих од свих људских активности", рекао је Дијак. Председник ИААФ је изразио дубоко саосећање са породицама жртава.

"Чврсто подржавамо организаторе Бостонског маратона и народ Бостона и осуђујемо овај лудачки напад", рекао је Дијак. Он је нагласио да је оно што чини несхватљивим овај напад чињеница да се маратони широм света трче из осећања солидарности и људске великодушности.

Две бомбе експлодирале су јуче у зони циља на Бостонском маратону на којем је учествовалио око 17.000 људи, а неколико десетина хиљада је пратило надметање дуж стазе. Ово је био најгори бомбашки напад на територији САД од 11. септембра 2001. године.

Председник Међународног олимпијског комитета Жак Рог такође је изразио дубоко саучешће породицама жртава и подсетио на трагедију која се догодила на Олимпијским играма у Минхену 1972. године, када је погинуло 11 израелских спортиста, као и на смртоносни бомбашки напад у Атланти 1996.

"Мисли целог олимпијског покрета су уз жртве, њихове пријатеље и породице", рекао је Рог.

Први човек МОК-а је додао да је маратон "јединстена, скоро чаробна манифестација која уједињује различите културе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво