Почела изгарадња првог атлетског центра

На земљишту Војне академије на Бањици данас је почела изградња атлетског центра, првог такве врсте у Србији. Претходно је одржана и изборна скупштина Атлетског Савеза Србије на којој је Веселин Јевросимовић добио нови председнички мандат.

На Бањици су данас су почели радови на изградњи првог атлетског центра у Србији. Земљиште је уступила Војска Србије. Веселин Јевросимовић биће и даље на челу АСС, одлучила је скупштина овог савеза.

Пре званичног отварања радова , Атлетски савез Србије одржао је изборну скуптину и нови четворогодињи мандат поверио досадшњем председнику Веселину Јевросимовићу. Мандат је продужен и генералном секретару Слободану Бранковићу, а конситуисани су Управни и Надзорни одбори.

Након изборне Скупштине, одржана је конференције за медије поводом изградње прве атлетске дворане у Србији на војној академији.

"Мени је испред АС једино остало да се захвалим министарству одбране и министартсву омладине и спорта на помоћи коју су нам пружили у изградњи атлетске дворане. Ово је прави пример како два министарства треба да сарађују када је интерес српског спорта у питању. Атлетска дворана је историјски објекат на који наша атлетика чека већ деценијама. Надамо се да је ово остварење сна атлетичара, јер за максималне резултате, очекују се најбољи услови за тренирање", рекао је Јевросимовић.

Државни секретар министарства одбране Зоран Ђорђевић истакао је да је то ресорно министарство увек спремно да помогне спорт.

"Кад је дошло до иницијативе за изградњу атлетске дворане министарство одбране је подржало ту иницијативу. Са нашег аспекта ми помажемо тако што дајемо инфраструктуру, и ово је најбоља позиција која је могла да се нађе у граду за изградњу атлетске дворане", рекао је Ђорђевић.

Министарка омладине и спорта Алиса Марић нагласила је да је изградња атлетске дворане најзначајнији спортски пројекат.

"Министарство омладине и спорта је за атлетску дворану издвојило 480.000.000 динара. Ово је сан многих атлетичара и драго нам је да ми имамо ту прилику да помогнемо да се сан оствари", рекла је министарка Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво