Читај ми!

Дечији маратон у суботу

Јубиларни 20. Дечији маратом одржаће се у суботу 13. априла у Београдском зоолошком врту, најавили су организатори ове традиционалне манифестације.Старт трке прве квалификационе групе Дечјег маратона је у суботу у 11 сати, а финале је заказано за 12,30.

"На стази око Слонаре трчаће 140 малишана који су прошли квалификације на којима је учествовалио око 14.000 предшколаца", рекао је директор предузећа Београдски маратон д.о.о Дејан Николић на конференцији за новинаре у Београдском зоолошком врту.

Како је навео први човек Београдског маратона, "бољи простор од Бео зоо врта за одржавање Дечијег маратона не постоји".

"Европска атлетика препознала је значај овог догадјаја који подстиче код деце амбиције за бављење спортом. Као што знамо, малишани који рано удју у спорт касније у свим областима, укључујући образовање,. показују боље резултате", река је Николић.

Директор Београдскјог зоолошког врта Вук Бојовић подсетио је да је за ових 20 година колико се Дечији маратон одржава, кроз квалификације прошло око 315.000 деце.

"Многи су покушавали да изместе Дечији маратон из овог простора, али је он остао овде и сваке године био све бољи и бољи.", рекао је Бојовић.

Глумац Бода Нинковић, водитељ програма Дечијег маратона поручио је да ће у случају лошег времена у суботу "дечија енергија растерати све облаке".

Генерални секретар Спортског савеза Београда за особе са инвалидитетом Александар Вујчић најавио је учешће и двадесетак малишана са хендикепом у Дечјем маратону.

"Сигурно је да они неће моћи да парирају брзином, али ће победити осмесима", рекао је Вујчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво