Читај ми!

Карл Луис подржава Токиo за ОИ 2020.

Легенда америчке и светске атлетике, деветоструки олимпијски шампион Американац Карл Луис подржао је данас кандидатуру Токија за Олимпијске игре 2020. године. Луис је истакао да је у Токију својевремено трчао своју најбољу трку.

Бивши светски рекордер на 100 метара стигао је у Јапан како би инспирисао младе атлетичаре из североисточног дела Јапана погођеног катастрофалним земљотресом и цунамијем 2011. године.

Луис је после посете оценио да су га надахнули ентузијазам и енергија младих Јапанаца.

Луис је на Првенству света у Токију 1991. освојио две златне медаље - на 100 метара и у штафети 4x100 метара, као и сребрну у скоку у даљ - резултатом 8,91 - којим је у том тренутку премашио дугогодишњи светски рекорд Боба Бимона од 8,90 метара, али га је потом "прелетео" Мајк Пауел са 8,95.

Америчка и светска спортска звезда освојио је у каријери, поред укупно десет олимпијских медаља, и осам титула првака света, што га чини ненадмашним у историји светске атлетике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво