Бронза за Дудаша

Нова медаља за Србију. Михаил Дудаш освојио бронзану медаљу на Европсом првенству у дворани у Гетеборгу у дисциплини седмобој. Српски атлетичар такмичење у седмобоју завршио је са 6.099 бодова, а притом је оборио и пет личних рекорда.

Михаил Дудаш на дворанском Европском првенству у Гетеборгу оборио национални рекорд са 6099 бодова, и освојио бронзану медаљу у конкуренцији сениора у седмобоју. Оборивши пет личних рекорда, заузео треће место.

Дудаш је после првог дана такмичења био први у укупном пласману, али је данас пао на четврту позицију, пошто је био осми у трци на 60 метара са препонама, да би после трке на 1.000 метара стигао до трећег места.

Дудаш је после првог дана такмичења и четири дисциплине био у вођству. Он је до првог места дошао пошто је у суботу 60 метара истрчао за 6,91 секунди, док је у скоку у даљ остварио резултат од 7,55 метара.

Српски репрезентативац је бацио куглу 14,12 метара, а у скоку увис остварио је резултат од 2,08 метара.

У данашњој трци на 60 метара са препонама био је осми, са временом од 8,13 секунде, док је у скоку с мотком био 11, са 4,60 метара. У трци на 1.000 метара био је пети, са временом од два минута и 39,04 секунде.

Србији је ово друга медаља, пошто је Асмир Колашинац победио у бацању кугле.

Дудаш: Нисам свестан шта сам постигао

Српски вишебојац Михаил Дудаш рекао је да је био потпуно посвећен Европском дворанском првенству у Гетеборгу, али и да још није свестан шта је постигао освајањем
брознане медаље у седмобоју.

"Веома сам задовољан такмичењем, од почетка је било на високом нивоу у скоро свим дисциплинама. Ни до једног успеха се не долази лако, али морам да кажем да сам се потпуно концентрисао на Европско првенство и још увек нисам свестан шта сам постигао", рекао је Дудаш.

"Био сам концентрисан од првог до последњег такмичења. Јурио сам резултат, био је много емоција. Публика је била сјајна, хала невероватна, и све то ме је натерало да дам све од себе и исплатило се", рекао је Дудаш.

Он је казао да није очекивао да ће борба бити овако тешка. 
"Нисам знао да ће бити овако тешко. На 1.000 метара сам дао више од максимума да бих дошао до одличја. Највише сам изгубио у скоку мотком и сигурно је да ћу сигурно следећи пут бити много бољи, јер сам свестан на чему морам више да радим", рекао је Дудаш.

Сезона у дворани је сада завршена и Дудаш креће са припремама за такмичења на отвореном на којима има највише циљеве.

"Сада ћу се одморити, а онда иду припреме за сезону на отвореном. Овим резултатом сам показао да могу да се борим у десетобоју на високом нивоу", рекао је Михаил Дудаш.

 

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво