Читај ми!

Дудаш напада медаљу у Гетеборгу

Репрезентативац Србије у вишебоју Михаил Дудаш изјавио је да му је циљ освајање медаље на дворанском првенству Европе у Гетеборгу, од 1. до 3. марта.Србија је на Балканијади освојила два злата, уз тријумфе Иване Шпановић и Асмира Колашинца. Дудаш верује да ће они и на првенству Европе бити успешни.

"Атмосфера у репрезентацији је изузетна, припреме у Истанбулу после Балканијаде прошле су супер и по мојој слободној процени, сви смо спремни за такмичење. Моје амбиције су напад на медаљу", рекао је Дудаш.

Он је додао да ће се водити велика борба за одличја.

"Конкуренција је, као и увек, јака и судећи по томе, могу да кажем да ће такмичење бити веома занимљиво", оценио је Дудаш.

Двадесеттрогодишњи вишебојац је истакао да је такмичење у његовој дисциплни "препуно адреналина" и да је зато привлачно.

"Није се лако бавити вишебојом, али то има своје предности. Такмичења су доста ретка, па због тога имају доста дражи Нема пуно прилика да ти се исплати сав труд и рад током година и тренинга", рекао је Дудаш.

Млади Новосађанин је испричао са каквим проблемима се сусрео у Истанбулу, где су, иначе, услови били одлични.

"На Балканијади сам имао малер да су ми се обе дисциплине временски преклопиле. Таман када сам почео да радим финално загревање за скок мотком, почињала ми је трка на 60 метара. Трчи тамо-вамо, али су обе прошле солидно. Опет сам у скоку мотком преко 4.80м имао скокове и по 20 сантиметара више, али сам падао на летвицу. Једном сам замало завршио у кутији, срећом сам се некако извукао. И када сам помислио 'Све је у реду', летвица, на коју сам потпуно заборавио, пала ми је на главу са пет метара висине. Мала чворуга, која раница, али све је то део вишебоја", испричао је Дудаш.

Србија је на Балканијади освојила два злата, уз тријумфе Иване Шпановић и Асмира Колашинца.

Дудаш верује да ће они и на првенству Европе бити успешни.

"Од осталих репрезентативаца очекујем заиста много. Асмир се показао да је спреман, а моја прогноза је да може близу 21 метра. Ивана је константна са далеким скоковима и за њу мислим да може преко 6.80 метара. Горан Нава је на Балканијади испунио норму за 1500м, а он је познат као одличан такмичар", оценио је Дудаш.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво