Читај ми!

"Блејд ранер" убио девојку

Јужноафрички атлетичар, вишеструки шампион на Параолимпијским играма и учесник Олимпијских игара у Лондону Оскар Писторијус ухапшен је у Преторији, пошто је рано јутрос усмртио своју девојку Риву Стенкамп. Писторијус је са четири хица у главу и једним у руку погодио 30-годишњу девојку, за коју је мислио да је провалник. Полиција га званично оптужила за убиство.

19.20 - Јужноафричка полиција званично је оптужила параолимпијског шампиона Оскара Писторијуса за убиство девојке Риве Стенкамп. 

19.19 - Портпаролка полиције Катлего Морале открила је да је у Писторијусевој кући пронађена мртва девојка и оружје којим је убијена, да није било трагова провале, а да је он приведен на испитивање и званично оптужен за убиство. На месту убиства пронашли смо пиштољ калибра девет милиметара, а на испитивање смо привели 26. годишњег мушкарца. Могу да потврдим није у питању несрећа и да је осумњичени оптужен за убиство", рекла Могале. 

16.15 - Улаз у ограђени и врло добро обезбеђени стамбени комплекс у коме се налази кућа Оскара Писторијуса и у коме се догодило убиство. Када се погледа ова слика постаје јасније због чега светски медији сумњају у, за сада, званичну верзију по којој је атлетичар усмртио своју девојку грешком, помешавши је са провалником.

15.30 - Писторијус ће пред истражног судију, ипак, изаћи сутра. До тада ће бити у притвору.

13.20 - Оскар Писторијус је оптужен за убиство своје девојке Риве Стенкамп. Полиција је у једној локалној станици испитала Писторијуса, који је једна од икона спорта у својој земљи. Популарни „Блејд Ранер" ће се појавити и на суду касније токоим дана. Представници полиције су истакли како су „изненађени" да је девојка помешана са провалником. Такође се истиче да је полиција и раније имала пријаве са ове адресе, које су се тицале „насиља у породици". Цела Јужна Африка је у великом шоку због инцидента у нови детаљи у вези са причом се жељно ишчекују.

11.00 -  Оскар Писторијус одведен у полицију. Оно што се зна јесте да је до убиства дошло око четири часа ујутру, а све већи број медија наводи да је сам Писторијус рекао полицији да се уплашио да је у питању провалник. У Јужној Африци стопа криминала је заиста огромна, и из тог разлога велики број грађана носи и поседује ватрено оружје, иако је процедура за добијање истог врло компликована и дуготрајна.

Велики шок за све у Јужној Африци, али и спортску јавност широм планете. Оскар Писторијус, за многе истински симбол истрајности у свету спорта, усмртио је са четири хица своју девојку Риву Стенкамп, иначе познатог модела у овој земљи.

Медији у Јужној Африци преносе да је у питању несрећан случај и да је несрећна девојка желела да изненади Писторијуса за Дан заљубљених.

За сада нема извештаја полиције, али амерички НБЦ јавља да ће популарни "Блејд ранер" највероватније бити оптужен за убиство.

Писторијус је био шампион на Параолимпијским играма 2004, 2008. и 2012. године на 100, 200 и 400 метара, као и у штафети 4x100 метара.

Он је уједно и власник светских рекорда на 100 (10,91) и 200 метара (21,30).

Јужна Африка је држава са изузетно високом стопом криминала и многи грађани поседују оружје како би се заштитили од провалника.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије