Златом на злато

Кешорн Волкот је донео неописиву радост грађанима родног Тринидада и Тобага када је у Лондону на Олимпијским играма освојио другу златну медаљу за ову земљу у њеној историји. Народ карипске државице није оклевао да на адекватан начин искаже своју захвалност и поштовање према 19-годишњем шампиону.

Кешорн Волкот је донео друго олимпијско злато Тринидаду и Тобагу у историји. Млади бацач копља, иначе јуниорски првак света, умешно је искористио слабији дан фаворизованих такмичара те је у финалном такмичењу стигао до злата.

Ово је друга златна медаља за карипску државицу састављену од два острва. Први се на победничко постоље попео спринтер Хејзли Крофорд, на Играма у Монтреалу 1976. године.

Волкот је, сасвим природно, донео велику радост својим сународницима, и сада је време да захвална нација узврати услугу.

При тријумфалном дочеку, златном Волкоту је обећана ексклузивна вила вредна два и по милиона долара, милион долара у кешу, али и стипендија на неком од факултета по избору.

Кућу ће златном бацачу копља поносни народ тек изградити, и то на простору од 20 хиљада метара квадратних у његовом родном граду Току. Ово обећање Волкоту је лично дала премијерка Камла Персад-Бисесар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се