Читај ми!

Финале и државни рекорд

Репрезентативка Србије Амела Терзић оборила је национални рекорд и пласирала се у финале трке на 1.500 метара на Светском првенству за јуниоре у Барселони. Амела је заузела друго место у групи са временом од четири минута, 11 секунди и 53 стотинке.

Четвртог дана Светског првенства за јуниоре у Барселони на стазу су изашле Амела Терзић и Теодора Симовић у трци на 1.500 метара и Немања Којић на 800 м.

Терзићева је личним рекордом од 4:11,53 била друга у групи, а као трећа се пласирала у финале. Претходни најбољи резултат поставила је на СП у Монктону 2010. када је ишла 4:13,48.

 

- Циљ нам је био да уђемо у финале, а и да оборимо државни рекорд за старије јуниорке, што смо и учинили. Етиопљанка Тефери је била на челу током целе трке, а Амела је држала темпо и остварила одличан резултат - истакао је Рифат Зилкић, тренер Амеле Терзић.

Теодора Симовић је трчала у трећој групи и забележила време 4:32,22. Заузела је претпоследње место у групи и није ушла у финале.

- Велики је успех што је Теодора успела да испуни норму за Светско првенство, јер је пре годину дана имала здравствених проблема и није ни помишљала да ће се наћи у Барселони. Исто важи и за Немању Којића - додао је Зилкић.

Којић на 800 м није успео да прође квалификације. Ишао је 1:54,79 и био је последњи у групи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара