Читај ми!

Писторијусова историјска трка на ОИ

Јужноафрички атлетичар Оскар Писторијус, коме су ампутиране обе потколенице и трчи са протезама, ипак ће учествовати на Олимпијским играма у Лондону, пошто је изабран за штафету 4x400 метара.

Овај 25-годишњак ће тако постати први човек у историји који је на Олимпијским играма трчао са протезама.

Јужноафриканац није успео да испуни олимпијску норму у трци на 400 метара, која му је измакла за само 0,22 секунде, али је освојио сребрну медаљу на Афричком првенству прошле недеље у Бенину.

"Данас ми је најсрећнији дан у животу. Учествоваћу и на ОИ и на Параолимпијским играма у Лондону. Хвала свима који сте учинили да постанем овакав спортиста. Хвала Богу, породици, пријатељима, мојим ривалима и навијачима", написао 25. годишњи Писторијус на Твитеру када је сазнао да је добио позив селектора да учествује на Олимпијским играма.

Популарни "Блејд ранер", како га називају, био је члан јужноафричке штафете на прошлогодишњем Светском првенеству у Јужној Кореји, али није трчао у финалу.

Писторијус је имао много успеха на Параолимпијским играма, пошто је 2008. у Пекингу освојио три златне медаље, а четири године раније у Атини злато и сребро.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара