Читај ми!

Европско првенство - Хелсинки

Колашинац и Јелача у финалу

Асмир Колашинац и Татијана Јелача обезбедили пласман у финале на Европском првенству у Хелсинкију. Емир Бекрић у полуфиналу трке на 400 метара. Ивана Шпановић разочарала завршивши учешће већ у квалификацијама. Дудаш трећи после пет етапа, Драгутин Топић без пласмана у финале скока у вис

Српски репрезентативци у атлетици Татјана Јелача и Асмир Колашинац пласманом у финала такмичења у бацању копља и бацању кугле обележили су први дан на Европском првенству у Хелсинкију.

Јелача је у завршницу такмичења у бацању копља ушла укупно 11. резултатом - 57,29 метара.

"Циљ је испуњен. У финалу ћу бацати опуштено, а могу боље него у квалификацијама. Важно је да сам се вратила и Олимпијске игре полако улазе у први план", изјавила је Јелача.

У такмичењу бацача кугле, Колашинац је имао хитац од 19.62 метара, што је био пети резултат у А групи, укупно десети, док је други српски представник у тој дисциплини Божидар Антуновић завршио на 11. месту у својој групи (18.69).

Изненађујуће лош резултат у квалификацијама је направила скакачица у даљ Ивана Шпановић. Она је у квалификацијама уз два преступа скочила 6,33 метра, што није било довољно за финале.

Пласман у полуфинале у трци на 400 метара изборио је Емир Бекрић, који је у трећој квалификационој трци истрчао трећи резултат са временом 50.73 секуди.

До сада је завршено пет дисциплина десетобоја. Михаил Дудаш тренутно је трећи, док је Игор Шарчевић такмицење окончао пре почетка скока увис.

Искусни Драгутин Топић у квалификацијама у скоку у вис заузео је претпоследње место у својој групи са резултатом од 210 центиметара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се