Читај ми!

Уз Марлија до нових рекорда

Јусаин Болт најавио јуриш на нове рекорде у Лондону, уз одећу инспирисану Бобом Марлијем и јамајчанску кухињу. На митингу у Риму Болт трчао 9.76, а најављује још бољи резултат на Олимпијским играма.

Светски рекоредер и олимпијски шампион у спринту Јамајчанин Јусеин Болт рекао је данас у Лондону да на Олимпијским играма овог лета жели да импресионира и забави публику.

"Одавно нисам био у Лондону и једва чекам почетак. Желим да да задивим људе на овим Олимпијским играма", рекао је Болт.

Он је у главном граду Велике Британије говорио на промоцији нове линије одеће која је инспирисна легендарним Реге музичаром Бобом Марлијем.

Болт је пре четири године на Играма у Пекингу постао шампион на 100 метара, 200 метара и у штафети четири пута 100 метара постављајући светске рекорде у свим дисциплинама.

На митингу у Риму у четвртак Јамајчанин је показао одличну форму убедљивом победом на 100 метара најбољим временом сезоне 9,76.

То је треће најбоље време на 100 метара које је Болт истрчао у каријери. Светски рекорд који је поставио 2009. износи 9,58. Болт је најавио да жели да буде спреман за конкуренцију и да може да трчи још брже.

"Ја знам да могу да идем још брже јер је почетак сезоне. Сви се спремају за Олимпјске игре и желе да постигну време 9,8. За мене ће и 9,7 бити добро", изјавио је 25-годишњи Јамајчанин.

Он је током каријере најављивао и да жели да трчи 100 метара за око 9,4 секунде док му је "граница из снова" за 200 метара 19 секунди.

Јамајчанин је рекао и да ће у Лондону уживати у подршци својих земљака који у великом броју живе у главном граду Британије, додавши да ће то представљати посебну инспирацију за њега.

"Знам да они имају велика очекивања од мене и зато тренирам да им приредим спектакл. Једна од добрих ствари у Лондону је што ће бити и јамајчанска кухиња па је једини проблем да не добијем вишак килограма", рекао је Болт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се