У Лондон растерећено

У Лондону ће Србија имати више од 100 спортиста, што је велики успех за тако малу земљу као што је Србија. Ивана Шпановић растерећено дочекује најважнији спортски догађај у години, јер је и сам пласман већ велики успех.

Српска атлетичарка Ивана Шпановић, која ће се на Олимпијским играма у Лондону такмичити у скоку у даљ изјавила је данас да потпуно растерећено дочекује најважнији спортски догађај у години, јер је и сам пласман већ велики успех.

"Олимпијску визу сам обезбедила сам још прошле године и сада се потпуно мирно и растерећено припремам за Европско првенство у Хелсинкију и за Олимпијаду у Лондону", рекла је Шпановићева у Новом Саду, гостујући на великом финалу ЕкОлимпијских игара, манифестацији у којој је претходних месеци више од 8.000 основаца широм Србије осетило дух олимпизма.

Она је истакла да је показала да се заслужено налази међу учесницима Олимпијских игара и да ће учинити све да тамо оствари што бољи разултат. Њен, како је рекла, први пик је Олимпијада у Рио де Жанеиру 2016, али ће дати све да и наступ у Лондону остане упамћен.

"Сваке године имамо два велика атлетска такмичења и навикнути смо да два пута током сезоне брусимо форму", рекла је рекордерка Србије у скоку у даљ одговарајући на питање колико је тешко припремати се и за Европско првенство и за Олимпијске игре.

Српски десетобојац Михаил Дудаш такође није желео да прогнозира свој резултат у Лондону.

"Сигурно је да ћу дати максимум, а видећемо за које место ће то бити довољно", рекао је Дудаш, додајући да је овог викенда требало да наступи на великом митингу десетобојаца у Аустрији, али да је одустао због повреде пете.

Дудаш је посебно истакао да би био пресрећан када би му се на Играма у Лондону придружио други српски десетобојац Игор Шарчевић, који још нема А олимпијску норму.

"Верујем да ће и Игор остварити норму. То би заиста била сјајна ствар за њега, али и за мене, јер много значи када на самој стази имаш подршку", рекао је Дудаш, уз констатацију да је Србија постала светска велесила када је десетобој у питању, јер двојицу представника на великим такмичењима имају још само Американци, Руси, Немци и Кубанци.

Потпредседник ОКС Жарко Паспаљ је рекао да верује да ће наши спортисти освојити више од две медаље које су означене као минимум. По Паспаљевим речима, уколико одбојкашице и одбојкаши изборе визу, у Лондону ћемо имати више од 100 спортиста, што је, како је казао, заиста велики успех за тако малу земљу као што је Србија.

"Медаљи се надамо од Новака Ђоковића, Милорада Чавића, ватерполиста, стрелаца, а добре шансе имају и такмичари у теквондоу, мада, увек неко може да изненади", закључио је Паспаљ.

Олимпијске игре у Лондону одржаће се од 27. јула до 12. августа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво