Читај ми!

Прва атлетска дворана у Србији

Данас је на Војној академији одржана презентација пројекта изградње прве атлетске дворане у Београду и Србији. Ова дворана је од историјског значаја за атлетски спорт. Коначно ће и наши атлетичари имати могућност да тренирају под кровом у зимском периоду.

Како је овај пројекат проистекао на иницијативу Атлетског савеза Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта и Министарства одбране, скупу су присуствовали министар одбране Драган Шутановаћ, Загорка Петровић-Златановић, помоћник министра омладине и спорта за управљање пројектима, Веселин Јевросимовић, председник АСС и Слободан Бранковић, генерални секретар АСС.

Испред Атлетског савеза Србије, Слободан Банковић, дао је техничка упуства о самом објекту:

"Ова дворана је од историјског значаја за атлетски спорт. Коначно ће и наши атлетичари имати могућност да тренирају под кровом у зимском периоду. Атлетски савез Србије је преузео иницијативу да се изгради дворана, а захваљујући Министарству омладине и спорта и Министарству одбране, као и подршку Међународне атлетске федерадције (ИААФ) јун месец је време почетка радова прве фазе изградње дворане. Сам објекат ће чинити административни блок и спортски део који ће бити по стандардима ИААФ са 4 стазе у кругу и 8 стаза на 60м, и сегментима за све дисциплине које се одвијају у дворани, као и помоћне просторије (свлачионице, теретана, магацини, простор за анти допинг итд...). Површина хале ће бити 7200м2 и моћи ће да прими 1000 гледалаца, а новембар месец 2013. године је реално време када ће дворана бити у потпуности готова."

Учесници су могли да виде нацрте дворане и 3д скицу, а саму промоцију су увеличали и Фрањо Михалић, као и актуелни наши атлетичари.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара