Читај ми!

Београд спреман за 25. маратон

Трка може да почне. Све је спремно за јубиларни 25. београдски маратон, на којем би требало да учествује рекордан број такмичара, најавили су организатори. У Скупштини града Београда, пред великим бројем представника медија, сви учесници, у организацији, као и партнери и спонзори, сложили су се да је ова манифестација најлепшу разгледница која из главног града иде у свет. Маратон се одржава у недељу 22. априла.

Директор Београдског маратона Дејан Николић рекао је да је до сада пријављено око 1.500 атлетичара за полумаратон и маратон, и да ће у Трци задовољства учествовати око 25.000 рекреативаца.

"Победницима у обе конкуренције припашће трофеј 'Фред Либоу', установљен у знак сећања на директора Њујоршког маратона, док ће најбољи домаћи такмичар добити трофеј 'Франо Михалић', у знак поштовања према нашем најбољем маратонцу свих времена", рекао је Николић.

Он је додао да ће трофеј "Ђоко Вјештица" припасти победници полумаратонске трке, а трофеј "Кент Андерсон" намењен је особама и организацијама за изузетан допринос Београдском маратону.

Један од спонзора Београдског маратона Делта Ђенерали припремила је награде за најуспешније такмичаре и то 50.000 евра за обарање светског рекорда, 25.000 за европски рекорд, 10.000 за државни рекорд, 5.000 за обарање рекорда маратонске стазе.

Најуспешнији у полумаратону добиће 3.000 евра за државни рекорд и 2.500 за домаћи рекорд стазе у маратону и полумаратону. Први пут ове године тркачи ће имати бројеве са електронским чиповима и у тркама ће учествовати "пејсмејкери", који ће обезбедити ритам за неискусне такмичаре.

Београдски маратон одржаће се у недељу 22. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара