Београд за олимпијску норму

"У исто време када и Београдски маратон, одржавају се маратони у Лондону, Амстердаму, Цириху, Мадриду. Та чињеница показује да је и Београд свет, јер ће и овде моћи да се постигне олимпијска норма", рекао је Директор Београдског маратона Дејан Николић.

Директор Београдског маратона Дејан Николић изјавио је данас да је почела сезона маратона у Европи, међу којима ће бити и београдски, а на којима ће атлетичари покушати да испуне олимпијску норму за Лондон.

"У исто време када и Београдски маратон одржавају се маратони у Лондону, Амстердаму, Цириху, Мадриду. Та чињеница показује да је и Београд свет, јер ће и овде моћи да се постигне олимпијска норма", рекао је Николић на конференцији за новинаре. Он је честитао Ани Суботић и Дарку Живановићу који су прошле недеље успели да се пласирају на Олимпијске игре, јер су остварили добре резултате на маратону у Ротердаму.

Ове године промотери Београдског маратона су сви олимпијци Србије који ће учествовати на Играма у Лондону. Репрезентативка Србије у теквондоу Милица Мандић истакла је да неће трчати маратон, већ "можда Трку задовољства".

"Позивам све који могу да дођу и да истрче Трку задовољства", рекла је Мандићева.

Представник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда Александар Вујчић нагласио је да очекује рекордан број учесника Трке задовољства.

"Београдски маратон представља једну од највећих спортских манифестација за особе са инвалидитетом. Желимо да ове године учествујемо у рекордном броју, али много ће зависити од времена", рекао је Вујчић.

Он је додао да ће у маратонској трци особе са инвалидитетом имати два представника - Војислава Ћурулића из Београда и Горана Николића из Крагујевца.

Током маратрона запослени у Општини Врачар прикупиће новац за куповину опреме за Институт за неонатологију, а Фондација Ана и Владе Дивац за изградњу зграде за избеглице.  Међу хуманитарним организацијама које ће подржати Београдски маратон су НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) и Бел хоспис (Центар за палијативно збрињавање и палијативну медицину).

Београдски маратон одржаће се у недељу 22. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара