Читај ми!

Лондон без Гебреселасија

По многима најбољи дугопругаш свих времена Хајле Гебреселасије неће учествовати на предстојећим Олимпијским играма у Лондону. Етиопљанин није успео да избори место у националном тиму. "Иако нећу учествовати на ОИ, и даље уживам у каријери", рекао је Габреселасије.

Бивши светски рекордер у маратону Етиопљанин Хајле Гебреселасије неће учествовати на предстојећим Олимпијским играма у Лондону, пренели су данас британски медији.

Габреселасије није успео да избори место у националном тиму, пошто у овом тренутку чак 18 такмичара из Етиопије има бољи резултат од њега.

"Многи у Етиопији трче 2:04, а Габреселасије ту не може да им парира и са жаљењем је одустао од Олимпијских игара", рекао је његов менаџер Јос Херманс. Двоструки олимпијски шампион на 10.000 метара рекао је да ће наредног месеца у Холандији последњи пут у каријери учествовати на званичној трци у тој деоници.

"Иако нећу учествовати на ОИ и даље уживам у каријери и радујем се трци у Манчестеру у мају. Код мене се ништа није променило, само што сам сад спорији", рекао је Габреселасије.

По многима најбољи дугопругаш свих времена прошлог викенда победио је Британку Полу Редклиф у ревијалној трци полумаратона у Бечу.

Гебрселасије је стазу од 21,1 километар претрчао за један сат и 52 секунде, престигавши на 15. километру Редклифову, која је стартовала седам минута и 52 секунде раније, што је разлика између њихових личних рекорда у полумаратону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара