Читај ми!

Смоки Смокић у ЗОО врту

Финале Смоки Смокић Дечјег маратона одржаће се у суботу 14.04.2012. године, од 10 часова око слонаре у београдском ЗОО врту. Тим поводом одржана је конференција за новинаре. Отворили су је малишани, тројка најбржих прошле године и двоје финалиста, дружећи се са двојицом репрезентативаца, будућих олимпијаца – ватерполистом Стефаном Митровићем и рукометашем Милошем Костадиновићем.

Тренирам фудбал - открио је шампион Немања Стоиљковић, који је за секунд остао иза рекорда стазе од 37 секунди. Баш тих 36 секунди постигао је Петар Елез у једној од 10 финалних група. У квалификацијама је трчало 16.000 београдских предшколаца. Најбржих 150 добије право на трку око слонаре дугу 230 м. Да не би било гужве поделе их у 10 финалних група. Победници улазе у суперфинале које је на програму око 12,30 часова.

Петар је изједначио рекорд стазе, био фаворит, али у завршници није имао снаге да то понови и стигао је трећи. Он је такође сада фудбалер. Ја сам атлетичар - открио је вицешампион, дугокоси Илија Симовић.

Најбржа девојчица, Ема Поповић и Немањин брат, који је у суперфиналу стигао последњи, Михајло Стоиљковић, такође су остали у спорту, атлетици (што је открио и Емин дрес ОАК Београда) и фудбалу.

„Од 300.000 деце, колико је до сада учествовало у 19 квалификација за Дечји маратон, већина је остала у спорту. Чули смо и од наших петоро малих шампиона да је тако" рекао је Дејан Николић, директор фирме Београдски маратон, која организује овај догађај, као и истоимени велики, који је на програму 22. априла.

Љиљана Јовчић, градски секретар за дечју заштиту најавила је да ће бити тачно 153 учесника.Ова манифестација је најслађа у преносном смилу, јер је реч о малишанима, али и дословно, с обзиром да је традиционално подржава „Штарк". Некадашња репрезентативка у атлетици, Радојка Курћубић, сада Илић, открила је тајну имена овогодишње манифестације:
„Смоки је наш најпознатији производ од 1972. године, а Смокић његов наследник однедавно, направљен без икаквих адитива, са осам житарица. Надам се да ћемо тим производом помоћи деци да их што више са Дечјег маратона једног дана оде на Олимпијске игре".

Представница УНИЦЕФ-а Бојана Јовићевић истакла је да УНИЦЕФ традиционално учествује у овом лепом и корисном догађају поготову због тога што је узраст деце од 5 и 6 година посебно значајан за спровођење неких од УНИЦЕФ-ових програма.

Домаћин на конференцији за медије била је Нађа Радовић - ПР Бео Зоо врта, која је свим учесницима Смоки Смокић Дечијег маратона пожелела спортски успех и обавестила присутне да је Бео Зоо врт спреман за овај изузетно значајан и леп догађај.

Никада Београдски маратон није имао више промотора, него ове сезоне - 76 (тренутно). Реч је о свим српским олимпијцима.

„ Ја сам почео у предшколском узрасту, узори су ми били старија браћа" открио је Стефан Митровић, освајач ватеполо европског и светског злата, и додао: „Свим будућим спортисима поручујем да пре свега уче школу, а да је прелепи спорт одмах уз њу".

Милош Костадиновић ће, баш као и Стефан, први пут на Игре. Обећали су да ће искуства пренети када се врате. .

„Ја сам из најгрубљег спорта после ватерпола, само што се то код њих не види" нашалио се Милош и потом озбиљно препоручио „Имамо варијанту малог рукомета за децу у којој нема грубости, а науче да се баве овим прелепим спортом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије