Читај ми!

Бронза за Амелу Терзић

Лепе вести долазе из словеначког Велења где је у јуниорској конкуренцији репрезентативка Србије Амела Терзић освојила бронзану медаљу на Европском првенству у кросу. Терзићева је стазу од 3.970 метара претрчала за 13 минута и 22 секунде.

Атлетичарка Новог Пазара и репрезентативка Србије Амела Терзић освојила је бронзану медаљу у јунуорској конкуренцији на 18. Европском првенству у кросу у словеначком Велењу.

Терзићева је стазу од 3.970 метара претрчала за 13 минута и 22 секунде.

Прво место освојила је Емелија Горецки из Велике Британије са 13 минута и 13 секунди, док је сребрна медаља припала Румунки Јоани Доаги са секундом заостатка.

Друга атлетичарка из Новог Пазара Теодора Симовић трку је завршила на 64. месту.

 

Амела Терзић задовољна трећим местом у Европи

 

Атлетичарка Србије Амела Терзић изјавила је данас да је задовољна трећим местом на Европском првенству у кросу, јер је освојено у конкуренцији 92 такмичарке.

"Дошла сам са циљем да узмем медаљу. У суштини, задовољна сам резултатом, јер бити трећи у Европи, у конкуренцији 92 атлетичарке за мене је велики успех", рекла је Терзићева после трке.

Она је додала да ће за две године на ЕП у кросу у Београду бити млађа сениорка и да ће се потрудити да се уз помоћ домаће публике бори за висок пласман.

Атлетичарка Србије Оливера Јевтић је у својој конкуренцији била 21 од 56 такмичарки.

Њен тренер Славко Кузмановић истакао је да је Јевтићева пре мање од месец дана испунила олимпијску норму на маратону у Торину и да је та трка сигурно оставила траг.

"Оливера је решила да трчи и да као узор младима покаже шта значи носити репрезентативни дрес. Очекивали смо блато и спорију стазу, што би њој одговарало. Оливера је држала свој темпо и иза себе оставила многе освајачице медаља на европским и светским првенствима", рекао је Кузмановић.

Он је додао да је ЕП у Велењу био тест, како би се за две године у Београду направио велики успех.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара