Читај ми!

Оливера Јевтић на ЕП

Најбоља српска атлетичарка Оливера Јевтић учествоваће на Првенству Европе у кросу које се одржава у недељу 11. децембра у Велењу.

Иако још увек уморна од маратона у Торину, на којем је у новембру испунила олимпијску А норму за Лондон., наша рекордерка каже да се радује Првенству у Велењу и повратку својој првој атлетској љубави - кросу.

"Знам да сам далеко од такмичарске форме, јер још увек 'осећам' асфалт у ногама из Торина, али хоћу да тестирам конкуренцију. Дошло је до смене генерација у европској атлетици, па, иако сам их све углавном испратила, желим да видим каква је тренутна ситуација", каже Оливера Јевтић.

Тренер Славко Кузмановић истиче да је крос такмичење у Велењу за нашу најбољу атлетичарку, која има пет медаља са кроса и 11 европских одличја, само једна припрема пред Првенство Европе у Хелсинкију наредне године.

Оливера је у Велењу 1999.године била трећа у конкуренцији сениорки. Сада у Словенију путује као најбоља тркачица деценије у кросу, каже Кузмановић.

Кузмановић истиче и да су атлетичари града Ужица освојили 16 европских медаља и да је тај резултат био један од одлучујућих да Београд добије организацију Европског првенства у кросу 2013. године.

На кросу у Велењу, поред Оливере Јевтић, наступиће још један члан АК Младост Богдан Пантић у конкуренцији млађих јуниора, коме ће ово бити прво велико такмичење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара