„The Frajle“ представиле ново музичко издање ПГП РТС-а

“А страна љубави” – прва страна љубавне и музичке приче

„The Frajle" су и овог пута одабрале оригиналан начин представљања нових песама. Промовисањем првог дела албума у издању ПГП РТС-а "А страна љубави" приказале су део љубавне и музичке приче, међу првима у Србији кроз ЕП издање.

Шармантне четири даме Марија Мирковић, Наташа Михајловић, Јелена и Невена Буча потписале су се и као текстописци и као композитори на пет нумера, а поред ауторских песама на абуму се налазе и песме "Мени требаш ти", композитора Зденка Руњића и "Чукни во дрво", Влатка Стефановског и све у издању ПГП РТС-а. 

Ово необично музичко издање почиње првим чином "Ко се то мени заљубио" и представља увод у причу коју су шарматне „The Frajle" пренеле кроз песму - од заљубљивања, страсти, помало и забрањеној љубави, па до растанка и,ипак, срећног краја, односно новог почетка. И све то кроз "Кад се љубимо", "Није ваљда ово све", "Све ја то знам", "За крај", "Мени требаш ти" и "Чукни во дрво", нумере које ће и на прво слушање пронаћи пут до срца слушалаца.

"Као што књиге имају неколико делова и наставака, желеле смо да направимо корак напред и да то пренесемо и на музичко издање, зато смо се одлучиле да прикажемо сада прву "А страну љубави", а да следеће године наша прича добије и свој наставак, кроз "Б страну љубави". После заиста сјајног успеха првог албума, одмориле смо се, средиле утиске и добиле нове идеје, нову добру енергију коју сада желимо да пренесемо даље", једногласне су „The Frajle".

За обраду песме "Мени требаш ти" заједно са "Нашој љубави је крај" „The Frajle" су добиле "Руњићевог галеба" у Сплиту за "Допринос у музици на овим просторима", док су за "Чукни во дрво", нумеру изведену на додели награда у Скопљу, добиле награду за "Најбољу Балканску Групу 2012."

 У реализацији музичког издања "А страна љубави" „The Frajle" су окупиле врхунске музичаре и продуценте из Србије, Хрватске и Словеније - од Војислава Аралице, који је радио и продукцију првог албума, до Мањифика и Александра Пешута, Shatza  и Анте Гела, са којим су снимане две нумере и обраде.

Брига о стајлингу овог пута била је у рукама стилисте Срђана Швеља, Норберт Хорват је био мађионичар за фризуре. Маре Милин, чаробњак са фото апаратом, урадила је професионалне фотографије, а Никола Вучићевић, креативни дизајнер тима од самог почетка, главни је "кривац" за дизајн.

За све љубитеље звука песама ове четири младе даме биће организовано потписивање дискова, у Шопинг центру „Ушће", 29. јуна у 15 часова, у књижари Вулкан.

 "А страна љубави" продаваће се у Србији (издавач ПГП РТС), Хрватској (издавач Аqуариус Рецордс), као и у Босни и Херцеговини, Македонији, Црној Гори и Словенији.