Представник Србије на "Дечјој песми Евровизије 2008"

Представник Србије на Дечјој песми Евровизије 2008, која се одржава 22. новембра у Лимасолу на Кипру, биће Маја Мазић са песмом "Увек кад у небо погледам".

Маја Мазић је весела тринаестогодишња девојчица прелепог гласа и још лепшег осмеха. Рођена је 27. октобра 1995. у Новом Саду, једном од најстаријих и најлепших градова у Србији, надалеко познатом  по култури и музици.

Маја пева од  малена, а први солистички наступ имала је већ са пет година, на музичком фестивалу у родном граду. Након тога, наступи су се често и успешно низали и у земљи и у иностранству. Међу њима се свакако издваја онај на једном од најзначајнијих дечјих фестивала -  „Златни Цекин" који се традиционално одржава у Италији, на којем је Маја певала 2003. као први учесник из Србије. Такође је ове године као једини представник Србије наступила у Бечу на музичком фестивалу ревијалног карактера „Open Europe", међу учесницима из десет европских земаља.

Током осам година певачке каријере, Маја је изводила музику широм Европе: у Италији, Румунији, Словенији, Пољској, Мађарској, Аустрији, Македонији и Украјини. И увек се у Нови Сад враћала са наградом. Самим тим, већ сада је сакупила завидан број међународних признања,  најчешће за интерпретацију. Иако подједнако цени и воли све своје певачке наступе, међу њима најрадије памти оне у Румунији 2004. и 2005. на фестивалу под покровитељством УНИЦЕФ-а, на којима је стекла награде од међународног стручног жирија, али и пријатеље са којима се још увек дружи.

Често и веома радо пева на хуманитарним концертима у земљи и иностранству, а тим поводом, од посебног значаја јој је захвалница за „Несебични и драгоцен допринос улепшавања света детета" коју јој је даровао њен родни град - Нови Сад.

Осим што пева, Маја са подједнаким успехом свира клавир. На пијанистичким такмичењима је освојила 12 награда, и то 11 националних и једну међународну, на фестивалу у Паризу 2006. године.

Победом на националном финалу у Београду, Маји се испунила велика жеља да са песмом „Увек кад у небо погледам", за коју је написала и текст и музику, наступи на Дечјој песми Евровизије 2008.