Буковица дрим

„Све је овде другачије, све се дупло плаћа. Све ме овде, брале, родном крају враћа... Док се возим фривејом, ја радио пустам. 'Оћу вести с eСБиеС-а на нашем да слушам..."

Буковица дрим (Bukovica Dream) је назив вокалне групе из Мелбурна коју чине петорица Срба Крајишника, сви родом из Буковице која се налази између Книна и Обровца.

У Мелбурн су стигли 1995. године. Сопственим средствима и вештинама подигли су Културни клуб „Никола Тесла" у Мелбурну, на чијем челу се налази председник Невен Јелача.

Данас се редовно окупљају у Клубу, певају старе песме, али и пишу нове, настале на новој земљи и старом сентименту. Њихова група се зове Буковица dream, а по сведочењу Јелаче име означава сан о повратку у постојбину.

Песма се зове Melburne song, а једна строфа гласи овако:

„Све је овде другачије, све се дупло плаћа. Све ме овде, брале, родном крају враћа... Док се возим фривејом, ја радио пустам. 'Оћу вести с eСБиеС-а на нашем да слушам...".

Захваљујући Драгиши Савићу, аутору аустралијских ТВ минијатура преносимо део Песме из Мелбурна, у извођењу Буковица dream-a.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се