Милићевић: Циљ летњих кампова је да млади из дијаспоре заволе матицу

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен са област односа са дијаспором Ђорђе Милићевић изјавио је данас у Тополи да је циљ летњих кампова за младе из дијаспоре да заволе матицу, стекну нове пријатеље и усаврше знање српског језика.

Милићевић је на састанку са председником Општине Топола Владимиром Радојковићем и његовом заменицом Јеленом Јовановић упознао локално руководство са пројектом организације тематских летњих кампова за децу из дијаспоре, саопштено је из његовог кабинета.

Милићевић је истакао да је Топола са Опленцом, град са богатом културно-историјском баштином у ком малишани из дијаспоре могу много да науче о српској историји и култури.

Он је навео да су летњи кампови осмишљени управо са идејом да млади српског порекла који живе расути широм света, када дођу у општине и градове широм Србије, науче више о свом националном идентитету.

"Циљ је да кроз дружење са вршњацима из Србије стекну нова пријатељства и усаврше знање српског језика, али и да тако још више заволе своју матицу и пожеле да се једнопг дана трајно врате у њу", рекао је министар Милићевић.

Пројекат организације летњих кампова за младе из дијаспоре финансира Влада Србије, а очекује се учешће најмање 40 локалних самоуправа из целе земље.

Циљ је да у камповима током овог лета борави најмање 10.000 малишана из дијаспоре и региона.

Милићевић је најавио и да ће данас бити расписан конкурс намењен удружењима, којим ће бити омогућена финансијска подршка за опремање културно-уметничких друштава, спортских клубова, библиотека и допунских школа широм српске дијаспоре.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво