Уметници који шаљу поруке

У Боливији, у Санта Крузу, у Музеју савремене уметности отворена је изложба уметничких слика наше уметнице Александре Ане Микарић и Фабриција Ларе.

Овом изложбом уметница из Србије и уметник из Боливије померили су границе сарадње двоје уметника осликавши иста платна и у различитим фазама рада размењивајући се у свом раду платнима изградили поруку која нас све уједињује.

Како кажу, на њиховим платнима може се препознати врисак прошлости и вапај будућности, уколико се свест људи не промени. Они свој рад проналазе као средство утицаја, са жељом да скрену пажњу на велику вредност коју имамо и вредност онога што бесповратно губимо.

Они су препознавши сличности мотива и фигурина две културе, Винча и Тињанаку, показали ову секцију слика као нит која нас све спаја у нашој суштини.

14. марта отворена је изложба ово двоје уметника, уз прославу 33 године Музеја савремене уметности у Санта Крузу у Боливији.

На истом догађају, један од најпознатијих уметника Боливије Тито Курамото добио је награду за животно дело. Свечаном оварању изложбе присуствовала су многа значајна имена Санта Круза као и уметничке сцене ове земље.

Ову изложбу имаће прилику да види и публика Ла Паза, након тога Србије и Европе.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво