Шанса за нови живот

Србија је добила зелено светло за пуноправни пријем у Евротрансплант, међунардну организацију која координира размену органа за пресађивање. Тим поводом, ново издање емисије Спона, уреднице Вере Марјановић, посвећено је тој теми на веома специфичан и аутентичан начин. Емисија је на Сателитском програму РТС-а у суботу, 25. фебруара у 18 сати.

Занимљива и потресна прича оставиће гледаоце без даха...

О Еуротранспланту, организацији основаној 1967. године у Холандији, о законима и резултатима у појединим земљама чланицама, као и о сарадњи са Србијом, говори проф. др Андреас Цукерман, шеф тима за трансплантацију срца у Универзитетској клиници АКХ у Бечу.

Саговорник емисије Спона је и др Милош Николић, млади научник из Србије, који је због тешке и прогресивне болести срца, морао бити подвргнут трансплантацији. Нови орган је добио у Бечу у октобру и од тада тече његов нови живот. Милошева прича је потресна и опомињућа...

Емисију можете погледати у суботу, 25. фебруара на РТС САТ у 18 сати.

Уредник серијала Медијска мрежа српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара