Ана Поповић: Спремни смо за нови звук и изазов

Срећна сам што што ћу бити у прилици да београдској публици представим нови албум "Трилогија" који су продуцирали добитници награде Греми Ворен Рикер, Том Хембриџ и Делфеј Марселис, казала је Танјугу блуз гитаристкиња светске славе Ана Поповић која ће са својим бендом одржати концерт 14. јануара у београдском Миксеру.

Поповић је нагласила да нови албум садржи 23 нове композиције и много различитих музичких стилова.

"Неће нам бити лако да одаберемо шта ћемо свирати у Београду. Сваки простор је другачији, и сваки концерт је другачији. Песме су нове и узбудљиве, инспиративне, цео бенд је био спреман за нов звук и нови изазов", казала је Поповић.

Она истиче да је одувек радила на каријери у много различитих земаља истовремено.

"Свирамо Америку и Европу већ 10 година, али увек придодамо неки нови континент, неку нову публику. Рецимо ове године смо свирали Аустралију, по први пут и острва код Новог Зеланда. После Србије ћемо свирати Енглеску поново после много година. Када бирамо концерте, бирамо не само проверене дестинације већ и концерте који ће нас довести до нове публике. Управо због тога је мој посао и даље интересантан и непредвидљив", казала је Поповић.

Светски позната гитаристкиња напомиње да је свака публика другачија, и да је у томе лепота њеног посла.

"У Америци они апсолутно осећају моју музику, јер је моја музика базирана на америчком звуку. Концерти у Београду и Србији су увек фантастични јер је публика феноменална. Такође волим да наступам пред француском и немачком публиком", истакла је Поповић.

За њу је преданост музици главни састојак њеног савршеног односа са иструментом.

"Предам се звуку и моменту на бини и пустим да ме музика носи. Не мислим на оно шта свирам. Тражим feeling. Увек стављам гитару у сврху песме", каже Поповић.

Каже, међутим, да јој је, упркос феноменалној каријери, породица увек на првом месту.

"Увек ми је породица на првом месту. Имам велику подршку мог супруга и нас двоје све радимо сами. Немам дадиље, спремачице и слично. Када сам код куће посвећујем се апсолутно деци. Никада нисам на 'јам сессионима' и ретко идем на концерте. А када одем на турнеју тада се потпуно препустим музици. Волим оно што радим и потпуно уживам у томе. На срећу више не свирам дуге турнеје и углавном се трудим да свирам продужене викенде. Ако је турнеја дужа породица ми се придружује на једном делу турнеје", каже Поповић.

Два дана након београдског концерта наступиће на Кустендорфу, где је свирала и раније, а каже да увек воли да процени публику на лицу места.

"Да ли је свирка у клубу, концертној дворани или фестивалу, све то утиче на сет и на концерт и избор песама. Углавном не пишем сет листу, већ свирам избор песама онакав како ја осетим публику у том моменту. Не правим план за Кустендорф, последњи пут када смо свирали била је сјајна атмосфера, очекујем да ће и овог пута бити одлично", казала је Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара