Музиком до срца публике

Концерт "Три ноћи" одржан је 24. новембра у Бечу, у организацији удружења A:Kultura Vienna, које окупља врсне уметнике, углавном из света музике.

Три ноћи, популарна класика, популарни џез и етно џез, избор из светске љубавне поезије су три теме које су уметнички и музички припремљене и изведене 24. новембра у Бечу пред бројном публиком.

"Посебност теме, избора извођача и програма је од самог почетка наговештавало јединствен музички, уметнички и уопште културни догађај. Препуна сала публике која није крила одушевљење и аплаузима поздрављала а овацијама испраћала сваког уметника, умногоме је допринела да концерт прерасте у музичко-уметнички доживљај. Посебност овог пута је да нас је, између осталих, почастио својим наступом и одлични, симпатични и шармантни тенор из Српског народног позоришта из Новог Сада, Александар Саша Петровић. Својим талентом, искуством, квалитетом, пажљиво изабраним програмом и сјајном комуникацијом са публиком увелико је допринео да смо на концерту доживели ерупције одушевљења и емоција како од стране извођача тако и од стране публике. Морам да истакнем и да је наступ Квартета Пилер  оставио публику без даха, а било је и суза ...", каже за Програм за дијаспору РТС-а председник удружења A:Kultura Vienna Милорад С. Самарџија.

Сопранистица Јована Рогуља и тенор Александар Саша Петровић су колеге са академије из Новог Сада. Јована живи и ради у Бечу и наступа са виртуозом на шпанској гитари, маг. Крунославом Багарићем. Њих двоје су извели неколико нумера у шпанском и мексиканском стилу на изненађење и одушевљење присутних.

"Хвала свим учесницима на фантастичном концерту и јединственом доживљају пуном уметничке топлине, виртуозности, сјајне атмосфере и емотивног набоја", истакао је Самарџија.

На концерту су учествовали:

Тенор Александер Саша Петровић, сопран Јована Рогуља, Квартет Пилер (Басприм, гитара Бранко Јовановић Бако, виолина Дарко Пилер, хармоника Даниел Пилер, клавир Ненад Јовановић), клавир Јована Мисаљевић, гитара Крунослав Багарић, Дуо престо (кларинет Емир Радисевић и хармоника Анел Ахметовић), клавир Каори Саеки, кларинет проф. Вукашин Карановић, клавирски сарадник Лука Петровић и Улемек Никола, кларинет.

Поезију је читао Предраг Врцељ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво