Сусрети и разговори са гостима "Просвјете"

СПКД Просвјета Аустрија позива на трибину "Сусрети и разговори" 26. новембра у великој сали Храма Васкрсења Христовог, на којој ће бити представљена књига Милисава Савића "Долина српских краљева". Специјалан гост је новинар Веља Павловић, аутор емисије "Духовници".

Писац Милисав Савић је описао у путопису Долина српских краљева шездесет пет цркава и манастира Старе Рашке, који се налазе између Жиче и цркве Светих апостола Петра и Павла у Тутину. Ова похваљена и књижевним наградама Григорије Божовић и Љуба Ненадовић овенчана књига сведочи о величини и значају Србије у време династије Немањића и расулу и забораву који су великим делом данас, „прогутали" матичну српску земљу. Аутор је одмерено, без великих цитата и података писао о „нашим небесима", како је говорио Црњански и тако многе знаменитости Рашке предочио читаоцима на литерарно складан начин.

Просвјета из Беча најављује и хуманитарни концерт 10. децембра Деца певају за децу - помозимо Тиршовој. Концерт ће се одржати у Храму Рођења Пресвете Богородице у Бечу под покровитељством епископа аустријско-швајцарског Андреја.

Нови, шести по реду Просвјетин Српски новогодишњи концерт у Бечу одржаће се 13. јануара 2017. Концерт ће се одржати у центру Беча, у свечаној сали Магистрата треће општине која по лепоти и акустици спада у елитне концертне просторе у Аустрији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво