Пракса за новинаре и представнике српских организација и удружења из региона, пријава до 1. децембра

Удружење новинара Србије (УНС), уз подршку Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписало је конкурс за новинаре медија на српском језику и представнике српских организација и удружења из региона за студијски боравак и десетодневну бесплатну обуку у редакцијама у Србији.

Биографију и кратко мотивационо писмо (не дуже од 1500 карактера) послати на мејл vesna.masalovic@uns.rs до 1. децембра. Услов је да кандидати живе у земљама региона и да раде у медијима у региону или српским организацијама и удружењима из региона који производе садржаје на српском језику.

Полазницима програма студијске праксе биће омогућен боравак у веб редакцијама у Србији.

Осим праксе у медијима, новинари и представници српских организација и удружења из региона ће боравити и у веб редакцији УНС-а. Полазници праксе ће имати обуку на бесплатним онлајн WordPress (Вордпрес) и Joomla (Џумла) платформама. Научиће специфичности писања за онлајн издања и креирање садржаја за веб, стећи знања из области оптимизације садржаја за претраживаче (СЕО).

Студијски боравак ће бити организован у децембру 2016. године.

Студијски боравак новинара из српских медија у региону УНС, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, организује четврти пут.

Праксу у београдским редакцијама 2013, 2015. и 2016. године ималe су колегинице и колеге Српских недељних новина из Мађарске, Новости и часописа Извор из Хрватске, Споне из Македоније, Радио Темишвара из Румуније, удружења Морача-Розафа из Албаније, портала ИН4С, ТВ Новог из Црне Горе и Студентског журнала из Босне и Херцеговине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво