Беч нуди старт ап пакете за иностране фирме

Привредна агенција Беча и ове године нуди пакет Vienna Start-up 2017 за шест младих међународних компанија у циљу промовисања Беча као предузетничког седишта. Прошле године је десет компанија финансирано кроз овај пакет, а међу њима и предузеће Bright habitat d.o.o. из Србије. Рок за пријаву је 31.01.2017. године.

Године 1982. Град Беч, Привредна комора Беча, Unicredit банка и Erste банка основали су Привредну агенцију Беча. Агенција представља иницијални контакт центар за локална и међународна предузећа и подржава привреду града у виду субвенција, некретнина и бесплатног саветовања. Њен циљ јесте јачање бечких предузећа и иновација. Фокус агенције обухвата хумане науке, урбане технологије, креативну привреду, као и комуникационе и информационе технологије, сазнајемо из Представништва Града Беча у Београду.

Једна од понуда агенције јесте такозвани Експат центар, услужни центар за све оне који планирају да живе и раде у Бечу. Међународни тим стручњака подржава досељенике и њихове породице у вези са свим пословним и приватним темама које се тичу њиховог боравка у Бечу. У понуди су различите радионице, догађаји и активности, а саветовање је бесплатно и на располагању на више језика.

Иновације су кључ предузетничког успеха и дугорочно ће осигурати развој града Беча као економског седишта.

С тим у вези Привредна агенција и ове године нуди пакет Vienna Start-up 2017 за шест младих међународних компанија у циљу промовисања Беча као предузетничког седишта.

Пакет покрива путне трошкове, смештај за два месеца боравка у Бечу, радни простор, улазницу за Пионирски фестивал, десет сати подучавања у вредности од 2.000 евра и упознавање са предузетничком сценом у Бечу.

Прошле године је десет компанија финансирано кроз овај пакет, а међу њима и предузеће Bright habitat d.o.o. из Србије.

Рок за пријаву је 31.01.2017. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се