Одбор за дијаспору о положају Срба у региону

Четврта седница скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону одржаће се 3. новембра 2016. године. Главна тема о којој ће се разговарати је положај Срба у Словенији, Румунији, Мађарској и Македонији.

Четврту седницу Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине заказао је за 3. новембар председник Одбора мр Иван Костић.

Тема седнице је: Срби у Словенији, Румунији, Мађарској и Македонији - стање и перспективе.

На седницу су позвани посланици српског порекла у парламентима Словеније, Румуније, Мађарске и Македоније: мр Бранислав Рајић, посланик и потпредседник Одбора за спољну политику и међународне односе у Словеначком парламенту, председник Националног савета Срба Словеније, др Драган Матић, посланик и председник Одбора за културу Словеначког парламента; др Славомир Гвозденовић, посланик у парламенту Румуније и Славољуб Аднађ, потпредседник Савеза Срба у Румунији и кандидат српске заједнице на предстојећим парламентарним изборима у Румунији; Љубомир Алексов, посланик у Мађарском парламенту и Иван Стоилковић, посланик у Собрању Р.Македоније и председник Демократске партије Срба у Македонији.

Седница ће се одржати у Дому Народне скупштине, у Београду, Трг Николе Пашића 13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се