Дечја рука слика лепши свет

Најчешћи мотиви на сликама малих уметника су цвеће, пејзажи, птице, портрети, а смењују се темпера, акварел, гваш и цртеж. Изложба дечјих радова у галерији Српске националне академије у Торонту организована је трећи пут, а за овогодишњи избор био је задужен сликар Владимир Стјепановић-Габелић, члан УЛУС-а.

"Кад имамо радове малих уметника у правој галерији у Торонту по трећи пут, то овде, већ значи традицију", каже Стјепановић.

Дечји радови углавном су настали у школицама сликања у Торонту и Виндзору или пак у школама на српском језику и радионицама при црквама. Зато се на неким од радова препознаје посвећени и стручни рад са малим сликарима а, неретко, и таленат у потезима и изразу, јавља за програм за дијаспору РТС-а Бранка Дикановић Трбојевић.

Сестре Саша (други разред) и Тара (старија предшколска група) Гардинер имају радове на овој изложби.

Саша Гардинер (7 год.) каже да слика од 4. године и да највише воли да слика зечеве, а млађа Тара каже да воли да слика природу.

Канадско-српски брак родитеља није био препрека да ове симпатичне девојчице науче и српски језик.

"Мене је бака научила да причам српски", каже старија Саша, док Тара озарена додаје: "А мене деда".

Изложба дечјих радова у галерији САН-у биће отворена седам дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се