Српски издавачи на Франфурстком сајму књига

У Франкфурту је почео Међународни сајам књига - највећа светска смотра књиге, на којој ће се међу издавачима из више од 100 земаља наћи и тридесетак из Србије.

Овогодишња смотра књиге некомерцијалног, али пословног, информативног и промотивног карактера окупиће у Франкфурту до 23. октобра око 7200 излагача из целог света. Током пет дана очекује се долазак више од 250.000 посетилаца.

Издавачи из Србије имаће и заједнички наступ на националном штанду на коме ће бити изложено око 450 издања домаћих писаца и издавача, а само три издавача из Србије имају и свој посебни штанд на сајму у Франкфурту - чачанска Пчелица, Креативни центар и Евробук.

Поред домаћих писаца Драге Бугарчића, Владана Матијевић, Миће Цвијетића и Ратомира Дамјановића, који ће се представити на националном штанду, своје нове књиге на франфуртском сајму представиће и Александар Чотрић: Књига против брига (афоризми за децу), Пчелица, 2016; Тешке мисли (сатирични афоризми), Српска реч, 2016. и Друге приче (сатиричне приче), (Српска реч), 2016.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво