Санитетско возило за амбуланту у Осојану

Француска хуманитарна организација "Солидарност за Косово" уручила је лекарима амбуланте у Осојану санитетско возило са пратећом опремом вредно 23 000 евра, пише у саопштењу ове организације.

Осојане је село забачено у Метохији удаљено сат и по времена вожње од Косовске Митровице где се налази једина болница у коју Срби из овог краја смеју да иду. Осојане је, нажалост, познато по томе што је често на мети напада екстремиста из оближњих албанских села. Последњи напад се догодио 5. октобра ове године када је 67-годишњи Желимир Вуковић претучен испред своје куће. Завршио је у болници са тешким повредама главе.

"Та амбулантна кола су преко потребна Србима из Осојана који не само да живе изоловано и у тешкој материјалној ситуацији, већ бивају редовно нападани. Не можемо као хуманитарна организација да утичемо на безбедносно стање у Метохији, али можемо знатно да повећамо ниво неге пацијената тако што ће моћи убудуће да примају адекватну здравствену помоћ током вожње од сат и по времена до болнице. Ово време је од виталне важности у хитним случајевима, било да су у питању породиље, жртве напада или тешки болесници", каже оснивач хуманитарне организације Солидарност за Косово Арно Гујон.

Овај пројекат је плод успешне сарадње између француске хуманитарне организације и манастира Високи Дечани који је координисао сву логистику како би се санитетско возило довозило из Немачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво